Premiummarknaden för 2018 ökade med 18%, här är vad det kan betyda

Författare: Louise Ward
Skapelsedatum: 5 Februari 2021
Uppdatera Datum: 1 Juli 2024
Anonim
Premiummarknaden för 2018 ökade med 18%, här är vad det kan betyda - Nyheter
Premiummarknaden för 2018 ökade med 18%, här är vad det kan betyda - Nyheter

Innehåll


  • Premiummarknadsmarknaden ökade med 18 procent förra året jämfört med föregående.
  • Den ultraprima smartphonesmarknaden domineras av Apple med 80 procent av andelen.
  • Dessa uppgifter tyder på att konsumenterna är redo att betala mer för smartphones, men köper färre smartphones totalt sett.

Den värdefulla marknadsundersökningsorganisationen Counterpoint publicerade just en del statistik över premiumsmarmonimarknaden 2018. Enligt Counterpoint växte premiumsmartmarmarknaden med 18 procent förra året jämfört med föregående.

Detta är särskilt anmärkningsvärt när du tänker på att Counterpoint i samma rapport säger att den totala smarttelefonmarknaden minskade med cirka tre procent.

För tydlighetens skull grupperar Counterpoint smartphones i tre kategorier baserat på grossistpriser(dvs inte detaljhandelspriser): budget (<$ 200), mellanintervall ($ 200- $ 400) och premium (> $ 400). Således hänvisar siffran 18 procent till alla telefoner med grossistpriser till $ 400 eller mer.


Se tabellen nedan för att se hur uppgifterna ser ut:

I premiumkategorin delas dessutom Counterpoint upp i underkategorier: prisvärd premium ($ 400 - $ 600), standardpremie ($ 600 - $ 800) och ultrapremie ($ 800 +).

Ultra-premiumsegmentet domineras av Apple, med över 80 procent av den marknaden. Detta beror på de höga priserna på sina Apple iPhone X, XS och XS Max smartphones. De andra 20 procenten domineras av Samsung, speciellt Samsung Galaxy Note 9, med en smattering av andra telefoner som kastas in (som Google Pixel 3 XL).

Faktum är att Apple dominerar 51 procent av hela premiumsegmentet (> $ 400) totalt, med Samsung som äger cirka 22 procent, följt av Huawei på 10 procent. De sista 17 procenten består av olika tillverkare, de flesta kinesiska (Xiaomi, Oppo, Vivo, OnePlus).

Det bör noteras att OnePlus gör allvarliga vinster i kategorin prisvärda premium ($ 400- $ 600). Även om Apple fortfarande dominerar det prisvärda premiumsegmentet, gör OnePlus framgång runt om i världen - framför allt i Indien - det till det snabbast växande OEM inom premiumsegmentet.


Vad betyder all denna information?

Vad betyder allt detta för dig, smartphone-konsument? Det betyder att konsumenterna är villiga att spendera mer pengar på sina smartphones, varför vi ser fler och fler enheter med ett detaljhandelspris nära (eller till och med över) $ 1000-märket. Emellertid innebär den tre procentiga nedgången på den totala marknaden också att människor köper färre smartphones.

Med andra ord är vi okej med att spendera mycket pengar på en telefon, men vi kommer inte att köpa ett vartannat år som branschen förväntat oss göra under det senaste decenniet.

Med tanke på detta kommer branschen som helhet troligen att börja försöka övertyga konsumenterna i utvecklade länder om att en "prisvärd premium" -smartphone är vårt billigaste alternativ. Det är därför iPhone XR prissätts "prisvärd" till över $ 700, och vi förväntar oss liknande priser för den kommande Samsung Galaxy S10. Samtidigt, i utvecklingsländer som Indien och Kina, kommer priserna på smarttelefoner att vara mer i mellanklasskategorin med detaljhandelspriserna under $ 600, och på tillväxtmarknader som Afrika kommer smarttelefoner att falla fyrkantigt i budgetkategorin.

Vi är okej med att spendera mycket pengar på en smartphone, men väl köpa dem mindre ofta.

I slutändan tyder denna information på att smartphonebranschens planer fungerar, genom att vi alla är OK med att spendera mycket mer på en smartphone än vi skulle ha gjort för fem år sedan. Det vi ännu inte har sett är huruvida denna strategi kommer att betala sig i det långa loppet. Svaga försäljningssiffror från Apple och Samsung föreslår en av två saker: planen fungerar inte eller planen går igenom vissa växande smärtor när den slår sig ner.

Vad tror du? Är du glad att det kommer att finnas massor av avancerade alternativ för smartphones som kommer att komma i framtiden för dig att köpa en gång och hålla fast vid länge, eller var du en större fan av att betala mindre för en telefon men köpa dem oftare?

Om du tittar på att lägga till en ny rad eller behöver en familjeplan om inte kadar din plånbok, erbjuder Verizon och Cricket båda fantatika erbjudanden om kotar under 100 $ p...

AT&T fläckade några fjädrar när det kontigt belutade att märka delar av itt befintliga 4G LTE-nätverk om ”5G Evolution.” om var på AT & T: upptäckter t...

Populära Publikationer