2019 kan bli året för rätten att reparera

Författare: Monica Porter
Skapelsedatum: 22 Mars 2021
Uppdatera Datum: 2 Juli 2024
Anonim
2019 kan bli året för rätten att reparera - Nyheter
2019 kan bli året för rätten att reparera - Nyheter


Under de senaste två decennierna har en paradox ökat där konsumenterna inte längre är den verkliga ägaren till sin fastighet. I många fall, som med mobiltelefoner, har köparen inte rätt att öppna och fixa enheten i sin hand trots att han betalar för och äger produkten. Rätten att reparera koalitionen kämpar för att ändra detta.

Såsom detaljerats av iFixit i ett blogginlägg har ett växande antal stater och den federala regeringen antagit lagar som återställer en ägares rätt att göra vad de vill med sin elektronik och andra varor. Flera av organisationens listade "vinster" från de senaste åren inkluderar kongressen som legaliserar upplåning av smarttelefoner och FTC som förbjuder "garanti ogiltig om de tas bort" klistermärken.

Även om detta kan verka som ett problem som alla skulle vara ombord med, är det många företag som tillverkar produkter inte. Två av de stora spelarna som kämpar Right to Repair är Apple och John Deere. Båda företagen har uttalat att publicering av reparationsguider skulle hota dess immateriella rättigheter och det skulle vara farligt att låta konsumenterna arbeta med sina produkter eftersom de kunde bryta dem.


Detta verkar vara ett svagt argument eftersom människor har fixat sina produkter i flera år och i många fall bryter garantin under processen. Med rätten att reparera lagstiftningen skulle både ägare och reparatörer ha den information de behöver för att ordentligt fixa sina produkter istället för att förlita sig på någon på internet för att ta reda på det först.

USA är inte det enda land som för närvarande hanterar lagstiftningen om rätt till reparation. Utomlands arbetar Europeiska kommissionen för närvarande med förslag som skulle kräva att stora tillverkare av apparater utformar produkter från TV till kylskåp så att de kan demonteras och repareras utan egenverktyg eller utrustning.

Under 2018 hade 18 stater infört rätten att reparera lagstiftningen med ytterligare 15 med tanke på den under 2019. Med denna mycket framåtriktade fart kunde vi enkelt se processen att byta ut din smarttelefonskärm eller fixa din luftkonditioneringsapparat mycket lättare och billigare under nästa par år.


Du kan besöka repair.org om du vill lära dig mer om rätten att reparera initiativet samt information för att kontakta din lokala lagstiftare.

Den här veckan avlöjade Google en maiv omklaificering av Android, moderniering av färger, ordmärke och till och med den ikonika bugdroid. om en del av förändringen kommer...

Den här veckan åg ett antal intreanta tillkännagivanden i Android-världen, inkluive en enorm 108MP-kameraenor från amung. Det är 12 032 x 9 024 pixlar för de av er o...

Välj Administration