Android-apputveckling för nybörjare - Vad du behöver veta

Författare: Peter Berry
Skapelsedatum: 20 Augusti 2021
Uppdatera Datum: 1 Juli 2024
Anonim
Android-apputveckling för nybörjare - Vad du behöver veta - Appar
Android-apputveckling för nybörjare - Vad du behöver veta - Appar

Innehåll


Att lära sig Android-apputveckling för nybörjare kanske låter komplicerat, men det behöver inte vara det. Låt oss börja i början. Varför skulle nybörjare vilja lära sig Android-utveckling?

Det finns många bra svar på den frågan. Android ger dig direkt tillgång till mer än två miljarder användare varje månad. Det är det största mobiloperativsystemet och står långt över iOS när det gäller rena nummer. Android körs inte bara på telefoner utan också på surfplattor, tv-apparater och smartur. Nu kan Android-appar till och med köras på Chrome OS! Visst, iOS-användare spenderar traditionellt mer på sina appar, men till och med det gapet börjar stängas, eftersom Android-användare blir mer villiga att utjämna sin mjukvara.

Android är också relativt lätt att utveckla för. Det är inte nödvändigtvis enklare att koda för, men det finns färre inträdeshinder än andra plattformar.


Att skapa något populärt på Android är mycket lättare än att ha framgång på PC eller Mac.

Att släppa appar är enklare på Android

För att komma igång med Android-apputveckling för nybörjare behöver du Android SDK, förmodligen Android Studio och Java JDK. Det är helt gratis och vi får se hur enkelt det är att konfigurera snart. Att bygga en enkel app är inte så svårt - det mesta kan göras genom en visuell designer - och om du fastnar finns det massor av tutorials tillgängliga på den här webbplatsen!

När du har appen klar att gå är det en mycket enkel process att skapa en APK (en fil som kommer att innehålla din app och möjliggöra enkel installation) och skicka den till Google Play Store. En enda engångsavgift på 25 $ är allt det kostar - då kan du ladda upp obegränsade appar när som helst efter. Även granskningsprocessen är automatiserad (inga människor är inblandade), vilket betyder att din app kommer att synas inom några timmar. Google Play Store gör det lätt för människor att hitta och ladda ner din app. Som en "väg till marknad" gör detta det mycket enkelt att få ordet och låta människor börja njuta av dina skapelser. Att skapa något populärt på Android är mycket lättare än att ha framgång på PC eller Mac.


Med bara lite grundläggande kunskap kan du skapa en professionell app och släppa den till en publik av miljarder på nolltid. Android-utveckling är också en skicklighet i hög efterfrågan. Ännu bättre är Java (ett av Android: s officiella programmeringsspråk) det nummer ett språk som arbetsgivare söker! Det ”andra” officiella språket är Kotlin, som är tillräckligt lik Java och C # för att du lätt skulle kunna överföra dina färdigheter till andra roller.

Denna perfekta konvergens av faktorer gör Android till en idealisk utveckling plattform. Att få en app släppt på iOS är betydligt svårare och innebär att du når en mindre publik. Att utveckla för PC betyder att du kämpar för att hitta en plattform för att få ord om din enhet. Android-utveckling innebär att bygga appar för enheterna i våra fickor redan och placera dem i en butik som många kontrollerar regelbundet.

Komma igång med Android-apputveckling för nybörjare

Övertygad? Bra! Så vad behöver du för att komma igång?

Du behöver en dator med ganska anständiga specifikationer - inget för stort. Om det gjordes under de senaste åren och kör Windows, är du förmodligen bra att gå. Därifrån måste du ladda ner några saker:

  • Android Studio
  • Android SDK
  • Java JDK - potentiellt

Börja med den senaste versionen av Android Studio. I skrivande stund är den senaste versionen 3.2.1, men den förändras snabbt. Välj vilken som rekommenderas på Developer.Android. Android SDK kommer med Android Studio nu, så det finns inget behov att ladda ner den separat. Det enda du behöver för Android-utveckling är Java JDK, som du behöver ladda ner separat från Orakles webbplatshär.

Vi kommer att undersöka hur du laddar ner och ställer in allt mer i framtida inlägg om Android-apputveckling för nybörjare. Låt oss nu koncentrera oss på vad dessa komponenter faktiskt är.

JDK: JDK är "Java Development Kit." Det gör det möjligt för din dator att förstå och tolka Java-kod (som är det föredragna programmeringsspråket i Android, tillsammans med nykomlingen Kotlin). Detta är viktigt eftersom dina appar kommer att skrivas med Java - du behöver det för att resten av detta ska fungera. Du kommer aldrig att behöva röra det här om du inte flyttar datorer, men du behöver ladda ner och installera det från början.

Android Studio:Android Studio är den officiella integrerade utvecklingsmiljön (IDE) för Android-utveckling. Det kommer att fungera som ditt centrala nav för utveckling. Det är här du anger Java-koden, kör och felsöker appar och hanterar alla dina projektfiler. Detta är den mjukvara som tillhandahåller ditt gränssnitt för kodning och testning, men det kräver de andra elementen på den här listan för att göra det.

SDK:Android Software Development Kit (SDK) är ett urval av verktyg som krävs för Android-utveckling. Dessa verktyg inkluderar ytterligare kod som kommer att fungera som en bro mellan Java och Android-enheterna (så att du kan komma åt ursprungliga Android-funktioner), funktioner som hjälper dig att faktiskt kompilera och köra dina appar och andra användbara verktyg som kan vara fördelaktiga vid kodning , som en emulator för att testa dina appar på. (En emulator kör Android på din PC så att du kan testa de appar du har skapat utan att behöva en separat hårdvara).

SDK levereras med Android Studio. För att komma igång behöver du bara installera Studio så är du redo att gå! Som med JDK, behöver du inte använda detta direkt förrän ett mycket senare skede. För de flesta uppgifter kommer Android Studio att interagera med det åt dig.

Annat än att installera JDK då, kommer Android Studio att hantera det mesta av installationen och installationen för dig.

Det stora beslutet: Kotlin eller Java?

När du bestämmer dig för att utveckla Android-utvecklingen från början tvingas du bestämma dig för det bästa programmeringsspråket du ska lära dig: Android eller Kotlin. Du kan läsa om skillnaderna här, men räcker med att säga att i stort sett är Kotlin ett något strömlinjeformat alternativ till Java som hjälper till att stryka ut några av Javas unika egendomar. Som sagt är Java mer allmänt erkänt och som nämnt är eftersökt av arbetsgivare. Google driver Kotlin hårt, så fler och fler kodare gör för närvarande övergången.

Sammanfattning: vad innebär Android-apputveckling för nybörjare?

Med allt detta i åtanke börjar vi bygga en grundläggande bild av Android-apputvecklingen.

Effektivt är en Android-app kod skriven med Java (som kräver JDK) som har ytterligare funktionalitet i lager tack vare Android SDK. Det består också av olika bilder, layoutflugor, musik och andra "resurs" -filer. Android Studio sätter allt detta tillsammans för oss och när du trycker på Kör eller Export läggs koden och alla tillgångar i en behållare som kallas APK. Detta är något som en .zip-fil, genom att den är komprimerad, och som en .exe, genom att den fungerar som en installationsfil. Just nu är det bara en enda fil du behöver dela och köra för att distribuera dina program.

Det finns mycket mer än det, men det är den grundläggande kärnan. Allt som återstår är att faktiskt lära sig att programmera, vilket du kan göra genom att följa självstudier och börja med enkla nybörjareprojekt. Om du kliar för att gräva i kan du hitta en hel rad inlägg på den här webbplatsen. Här är en fantastisk plats att börja allt du behöver veta om din första Android-app.

Ännu bättre, kolla in introduktionen till Android-apputvecklingskursen på DGIT akademi för det snabbaste och enklaste sättet att lära sig Android-apputveckling för nybörjare. Håll ögonen öppna för framtida inlägg som denna, som varje vecka leder dig igenom grunderna.

Igår fick DxOMark Xiaomi Mi 9 om den tredje bäta marttelefonen för att ta foton. Nu får poängen flaggkeppet amung Galaxy 10 Plu, och det er ut om att det kommer att tjäla...

DxOMark har redan en kameraöverikt för den jut läppta Xiaomi Mi 9-marttelefonen. Med en total poäng på 107 för den bakre kameran, ligger Xiaomi Mi 9 nu på tredje pla...

Läsa Idag