Köpa en begagnad telefon: do's and dont's

Författare: Lewis Jackson
Skapelsedatum: 11 Maj 2021
Uppdatera Datum: 1 Juli 2024
Anonim
Köpa en begagnad telefon: do's and dont's - Teknik
Köpa en begagnad telefon: do's and dont's - Teknik

Innehåll


Om du är den geka typen, som jag, gillar du idén att äga den senaste och bästa Android-smarttelefonen. Tyvärr kan ibland våra budgetar komma i vägen för våra mål, och flaggskeppsenheter kan kosta så mycket som $ 1 000 dessa dagar.

För oss som handlar med vår nästa smartphone inkluderar några av de vanliga rutterna att köpa en mellanklass-enhet som fortfarande erbjuder en rättvis stans, hålla ett öga på försäljningen och hitta en affär på en tillverkare-renoverad telefon. Men ett annat bra sätt att göra en hel del är att köpa en begagnad telefon.

Jag har köpt många begagnade enheter online under åren och i de flesta fall har upplevelsen varit positiv.

Begagnade. Det är ett ord som tyngs av negativa konnotationer - "vi har använt det, det är inte längre bra". Det är förmodligen anledningen till att så många återförsäljare som säljer begagnade produkter brukar gå med "förägda" för att mildra slaget. Skrämmande ord åt sidan, att köpa en begagnad telefon behöver inte vara en dålig upplevelse. Jag har köpt ett antal begagnade smartphones online genom åren, och upplevelsen har varit positiv nästan varje gång.


Vänta… Nästan varje gång? Ja det stämmer. Jag har stött på problem i några fall, men jag lärde mig av dem. Även om du går in på att köpa en begagnad telefon eller surfplatta, kan saker fortfarande gå fel men det finns många steg du kan vidta för att minska sannolikheten för en incident, och en säkerhetskopieringsplan gör aldrig ont om du stöter på problem.

Tipsen nedan bör hjälpa dig genom processen att få en solid begagnad smartphone, och även om de huvudsakligen är skrivna med telefoner i åtanke, bör de flesta steg även gälla för surfplattor. Utan vidare, låt oss hoppa rätt in.

1. Vet vad du letar efter

Du måste veta vad du behöver för innan du börjar handla. Detta betyder dock inte nödvändigtvis att du måste välja en exakt modell.


Börja med att bestämma minsta specifikationer du letar efter och den Android-version du är villig att leva med. Tänk också på vilken skärmstorlek som passar dina behov och hur mycket du har råd att spendera. Detta bör begränsa dina val till en handfull använda smartphones.

Hur vet jag hur mycket du ska spendera på en begagnad smartphone? Forskning!

Hur vet du hur mycket du ska betala när du köper en begagnad telefon? Forskning! Besök Swappa, eBay, Craiglist, Amazon och andra liknande webbplatser för att jämföra priser.

Var uppmärksam på villkoret, inte medianpriset. Det som skrapade upp Galaxy S7 Edge till försäljning för $ 200 på eBay borde inte jämföras med myntförhållandet Galaxy S7 Edge på Swappa som kostar 350 $. Jämför mints med mints, varor till varor etc.

Ta reda på vad som gör en telefonmynt, bra, okej eller dålig och besluta om en minimikvalitet du kommer att vara nöjd med - därifrån kan du snabbt hitta ut ett rimligt pris. Också. se till att de telefoner du jämför är antingen låsta till samma nätverk eller låsta upp, beroende på vad du letar efter.

Vill du spara lite pengar? Tid du köper med släppningen av den nya iterationen av enheten du är intresserad av. Om ditt hjärta önskar en begagnad Galaxy S8, vänta tills Galaxy S9 har meddelats - eller ännu bättre, tills det har varit i detaljhandelshyllorna några veckor.

2. Vet var man ska köpa från

Har du ett bra grepp om vad du letar efter och hur mycket du vill spendera? Nu är det dags att räkna ut var du kan köpa din begagnade enhet. Det finns många alternativ tillgängliga, men jag kommer att fokusera på de jag kan garantera.

Swappa

Swappa är min absoluta favoritplats när jag letar efter en begagnad smartphone eller lossar den jag inte längre vill ha. Vad gör den här webbplatsen så övertygande? Det är lätt, det finns mindre BS att hantera och - så länge du är försiktig - kommer du förmodligen inte att bli skruvad över.

Swappa kräver att människor kontrollerar att telefonen de försöker sälja är i deras besittning - de måste lägga ett papper med ett identifikationsnummer bredvid enheten när de tar bilder.

Swappa fungerar också med PayPal, så du kan be om återbetalning om du hamnar på en telefon som inte uppfyller beskrivningen. Men det tar tid - jag var en gång tvungen att vänta mer än en månad för att få tillbaka pengarna.

Saker att tänka på ...

  • Smarttelefoner på Swappa kan vara dyrare än på Craiglist och eBay, förmodligen för att det finns det vanligtvis mindre risk. Du måste bestämma vad som är värt mer för dig: hålla risken låg eller få det bästa priset.
  • Var försiktig när du köper från Swappa-säljare som inte har några stjärnor. En gång jag gjorde detta skickade personen aldrig enheten. Jag säger inte att alla enstjärniga säljare är bluffartister, men de med flera framgångsrika försäljningar under sina bälten är förmodligen mer pålitliga.

eBay

Jag har bara köpt tre telefoner från eBay hittills. Jag använder webbplatsen som ett alternativ om jag inte hittar det jag letar efter på Swappa eller någon annanstans. Som sagt, eBay kan faktiskt vara ett bra ställe att få en begagnad handenhet, eftersom det tenderar att ha några av de billigaste priserna runt.

Liksom Swappa finns det PayPal-skydd som kan hjälpa dig att få tillbaka dina pengar om du blir lurad. Att köpa en begagnad telefon på eBay är också ganska enkelt, så länge du gör en del undersökningar om telefonerna och säljaren innan du begår.

Saker att tänka på ...

  • Kontrollera att ESN! Fråga säljaren om du kan kontrollera ESN självständigt innan du köper. Vissa tillåter det, andra kommer inte. Det är upp till dig att bestämma hur mycket risk du vill ta i den här situationen.
  • Var försiktig när du väljer en säljare. Se till att de har ett bra betyg och kolla vad de har sålt hittills. Om de sålde 10.000 bortskämda kockföremål och detta är deras första telefon, kan det vara en röd flagga. Du vill ha en säljare som tidigare har sålt mobila enheter och inte någon som generellt är specialiserad på något annat. Varför är det? De borde (förhoppningsvis) veta hur de kan säkerställa en god köpupplevelse för sina kunder.
  • Grilla dem med frågor! Fråga om ESN, repor, hårdvaruskador och allt annat du kan tänka på. Om deras svar är vaga, be om mer information. Om du till exempel frågar om fysiskt utseende och säger att det har "en liten repa på framsidan av skärmen", se till att följa upp med "Så ryggen och sidorna är alla repfria utan några skador?"
  • Se till att du kan returnera produkten till säljaren om du inte är nöjd med den. Om säljaren inte accepterar returer kommer du att hantera endast PayPal om saker går fel.

Craiglist

Jag har bara behandlat Craiglist en gång hittills. Det gick bra, men jag tror fortfarande på att använda det för mobila enheter. Anledningen är att du måste ringa en bedömning av personens listningskvalitet. Och om du träffas måste du snabbt göra ditt bästa för att bedöma telefonen och personen som säljer den (skumma människor tenderar att sälja skumma saker).

Saker att tänka på ...

  • Kontrollera ESN. Se också till att placera ditt eget SIM-kort i telefonen så att allt fungerar.
  • Kom ihåg att även om en telefon fungerar med ditt SIM-kort och verkar perfekt, kan den fortfarande flaggas som stulen (eller för icke-betalning) senare. Det betyder att du måste ta reda på om den som säljer enheten är ärlig, vilket är ett svårighetsanrop som är svårt att göra.
  • Gjorde ett misstag? Du är ensam. Det finns inget skydd när köpet har gjorts.

Sociala nätverk och mun till mun

Fråga dina vänner och familj om de har - eller känner någon som har - en äldre telefon som de skulle vara villiga att avskaffa för billigt. Ring några personer eller sprid ordet du letar efter en begagnad smartphone på Facebook och andra sociala nätverk.

Ofta kan dessa typer av erbjudanden ge dig den lägsta prissättningen av något av de andra nämnda alternativen.

Saker att tänka på ...

  • Det kan vara säkert att köpa från ett socialt nätverk, men det är viktigt att du litar på vem du köper från. Håll dig vid "riktiga" vänner och familj om möjligt, och inte till en vän till en vän. Att veta var de bor skadar inte heller.
  • Gjorde ett misstag? Du är ensam. Det finns inget skydd när köpet har gjorts.
  • Kontrollera ESN. Se också till att placera ditt eget SIM-kort i telefonen så att allt fungerar.

3. Möt säljaren personligen? Här är några tips

Att träffa säljaren personligen är ett bra alternativ som ger dig chansen att titta på telefonen innan du köper den istället för att förlita dig på bilder. Innan du ställer in mötet är här några saker att tänka på:

  • Låt säljaren innan mötet veta att du vill testa enheten genom att sätta in ditt eget SIM-kort, kontrollera om det kan laddas och slås på, och så vidare. Om säljaren inte håller med om din förfrågan, bör du förmodligen hitta en annan affär att göra.
  • Se till att du möts på en offentlig plats i motsats till en skuggig gränd. Det bör också vara under dagen av både säkerhetsskäl och eftersom det gör det lättare att se telefonen.

4. Kontrollera telefonen

Vid första anblicken verkar det här avsnittet endast gälla dem som personligen köper en enhet. Tipsen nedan är dock också användbara när du får telefonen i posten. De hjälper dig att upptäcka problem tidigt, så att du antingen kan gå ifrån affären när du köper en begagnad telefon personligen, eller starta processen med att få tillbaka dina pengar om du redan har köpt dem.

Saker att ta med dig för inspektionen:

  • Ett batteri eller en bärbar dator samt en laddkabel
  • Ett microSD-kort om telefonen stöder det
  • Hörlurar
  • Ett aktivt SIM-kort som är kompatibelt med den telefon du testar

Innan du ens startar upp telefonen, ge den en visuell undersökning. Börja med skärmen genom att kontrollera om den är repad. Om telefonen har fysiska nycklar, testa dem för att se om de är i gott skick. Kontrollera också om den främre kameran är sprucken eller skadad på något sätt.

Flytta sedan åt sidorna och kontrollera om det finns repor och bucklor. testa knapparna för att se hur bra de klickar och tryck. Slutligen, gå bakåt för att se om det finns synliga skador.

Om alla ser bra ut fram till denna punkt, ta bort ryggen om det är ett alternativ. Kontrollera batteriet och andra komponenter. Se till att batteriet är originalt eller inte - det kan göra en verklig skillnad när det gäller prisförhandlingar.

Nu är det dags att sätta i SIM- och microSD-korten och sätta på suger. Testa det genom att ringa, skicka en text och ansluta till internet. Kontrollera om enheten känner igen microSD-kortet och ger dig åtkomst till dina filer.

När du är på det kan du kolla in alla portar. Anslut dina hörlurar och testa ljudet med en låt eller en YouTube-video - om enheten har ett hörlursuttag. Se till att även ansluta luren till en strömkälla för att se om den laddas.

Det sista du bör göra är att använda ett onlineverktyg för att kontrollera ESN. Swappa har en bra, som är gratis och kan användas även om du inte funderar på att köpa en enhet på sin webbplats.

5. Förhandla om avtalet

Innan du börjar förhandla måste du veta det högsta belopp du är villig att betala för luren. Det första erbjudandet du ger säljaren ska alltid vara lägre än vad du är villig att betala. Om du inte kan stänga affären direkt börjar du gradvis öka ditt erbjudande tills du båda kan komma överens om det slutliga priset.

Men när du når din budget, gör det klart att du inte betalar mer än så. Om säljaren vill ha mer pengar, gå bort från affären och hitta en annan. Det finns många begagnade smartphones till försäljning, så du bör inte ha problem med att hitta ett alternativ. Att köpa för snabbt eller lösa "eftersom du behöver en telefon" är ett helt säkert sätt att sluta med en rå affär.

Peka på några av de bulor och blåmärken som enheten kan ha när man förhandlar.

När du förhandlar om priset ska du peka på några av de stötar och blåmärken som enheten kan ha. Små repor påverkar sannolikt inte prissättningen mycket men större - särskilt om de är på skärmen - är större förhandlingspunkter.

Sammanfatta

Om du tar dig tid, se upp för skuggiga karaktärer, inspektera enheten och är fast på vad du letar efter kan du minimera risken för att bli bränd.

Ändå finns det inga garantier när du köper en begagnad telefon. Låt inte det skrämma dig bort. Jag känner många som köper begagnade telefoner hela tiden på nätet och aldrig har stött på problem. Visst, jag känner också några som blev lurade, men de kunde ha undvikit det genom att följa de råd som presenterades i det här inlägget.

Missade jag några viktiga tips? Låt mig veta i kommentarerna.

Nokia 3.1 Plu, om fört lanerade i Indien förra året, er ut att leverera "maximal underhållning" till en överkomlig pripunkt. Telefonen har en 5,99-tum HD + -kär...

HMD Global förde fört Nokia-märkta Android-telefoner till marknaden 2017, och lanerade Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 och Nokia 8. Då ade företaget att det kulle erbjuda två &...

Färska Publikationer