#ThrowbackTorsdag: En återblick på Android Market på sin 11-årsdag

Författare: Randy Alexander
Skapelsedatum: 24 April 2021
Uppdatera Datum: 1 Juli 2024
Anonim
#ThrowbackTorsdag: En återblick på Android Market på sin 11-årsdag - Teknik
#ThrowbackTorsdag: En återblick på Android Market på sin 11-årsdag - Teknik

Innehåll


Det var 11 år sedan den här veckan som det då nya Android-operativsystemet lade till sin första officiella app-butik. Det kallades Android Market, och det bleknar i jämförelse med vad vi är vana vid idag med Google Play Store. Den här veckan för Throwback torsdag beslutade vi att titta tillbaka på den första Android-butiken med bara ben.

Videon ovan var den första officiella looken från Google av Android Market i oktober 2008. Som du kan se själv, hade den första Android-appbutiken ett ganska texttungt användargränssnitt. Den var designad för att fungera med den första generationens pekskärmar. Huvudmenyn hade en rullningslista med ikoner som representerade funktioner som du kan ladda ner. Under det kan du trycka på menyalternativ för listor över applikationer, med en separat kategori för bara spel.


Sökvalet låter de första Android-telefonanvändarna skriva in söksträngar för att hitta appar eller spel som de ville ladda ner. Slutligen hade huvudsidan ett avsnitt "Mina nedladdningar", där du kan se en lista över alla appar installerade på din telefon.

När du valde en app att ladda ner visade Android Market en kort beskrivning och knappen "Installera". Butiken gav inte programvaruskapare ett alternativ att ladda upp skärmdumpar eller videor som visar appen eller spelet i aktion. Butiken visade dig vilka telefonbehörigheter som behövs för att använda den app du valt. Det var när du fattade det slutliga beslutet att installera det.


När du installerat en app tillät Android Market användare att skriva kommentarer om den. Det hade också ett femstjärnigt betygssystem. App-butiken tillät också användare att flagga appar för olämpligt innehåll och skicka informationen tillbaka till Google.

Snabb utveckling

Det tog inte lång tid för Google att göra ändringar på Android Market. 2009, med lanseringen av Android 1.6, gjorde det också många förändringar i app store. Det gav stöd för programvaruproducenter för att ladda upp skärmdumpar för sina applistor. För smartphoneägare har butiken också lagt till betalda appar, tillsammans med alternativ för att lista appar enligt kategorierna "högst betalda" eller "toppfria". Dessutom lägger den till ett "Just it" -alternativ för att bara lista de senaste apparna.

Från Android Market till Google Play Store

När Android-smartphones blev mer populära, gjordes fler funktioner och användargränssnittsändringar på Android Market. 2011 lägger den till stöd för att köpa e-böcker och för att hyra film. Som ni kan se från videon ovan blir UI också långsamt vänligare att använda, med ett mer grafiskt utseende.

I mars 2012 gjorde Google dock sin största överlag för Android-butiken. Det släppte Android Market-varumärket och UI till förmån för det nya Google Play-namnet. Butiken stöttade nedladdning av appar, spel, e-böcker och filmer och lägg till inköp av TV-program och tidningar.

Google Play-varumärket har hållit sig fast till denna dag som den huvudsakliga källan för Android-enhetsägare att köpa digitalt innehåll. Användargränssnittet har verkligen förändrats under de senaste åren, där butiksprodukten har lagt till fler appkategorier och blivit mer användarvänlig med iögonfallande ikoner. Det har också lagt till fler funktioner, inklusive den senaste lanseringen av Google Play Pass. Det gör det möjligt för användare att ladda ner hundratals betalade appar och spel för ett lågt månadsabonnemang.

Så lika funktionsrikt som Google Play är att använda nu är det alltid intressant att se tillbaka på dess historia. Android Market kan se ut och agera gammaldags jämfört med Google Play men det var ett av de första stegen i den enorma digitala innehållsvärlden som vi lever i idag.

Orkaner är ungefär den enda dåliga anledningen att leva vid en kut. Det är förmodligen varför å många männikor bor där och varför de hanterar or...

Garmin Vivomove LuxeVi har ännu inte grankat Garmin Vivomove 3, men om det är något om Vivomove HR kommer det att vara en av de bäta hybrid-martklockorna runt. Vivomove 3-linjen ha...

Vårt Val