Vivo Nex S-kameraöversikt: Kan den verkligen höja sig över?

Författare: Randy Alexander
Skapelsedatum: 27 April 2021
Uppdatera Datum: 15 Maj 2024
Anonim
Vivo Nex S-kameraöversikt: Kan den verkligen höja sig över? - Teknik
Vivo Nex S-kameraöversikt: Kan den verkligen höja sig över? - Teknik

Innehåll

6 mars 2019


6 mars 2019

Vivo Nex S-kameraöversikt: Kan den verkligen höja sig över?


Kameraprogrammet kan göra eller bryta en upplevelse, särskilt när det är en tidskänslig fråga att fånga rätt ögonblick. Enkelhet, enkel åtkomst och intuitivitet är viktigt. Det är därför jag är ganska fan av Vivo Nex S kamera-appen.


Huvudkarusellen innehåller alternativ för att enkelt komma åt följande lägen: Professionell, Panorama, Ansiktsskönhet, Ta foto, videor och AR-klistermärken. Under dessa kan du hitta avtryckarknappen, fotoförhandsvisning och kamerarotationsinställningar.

Alla relevanta alternativ och inställningar visas överst, beroende på behoven hos varje kameraläge. Filter och bildigenkänning visas bredvid slutarknappen i vissa lägen. Jag önskar att dessa alternativ anpassades till de översta inställningarna. Där de är, är de de enda knapparna som bryter enhetligheten.

Vivo Nex S saknar många snygga kamerafunktioner, men många tycker att dessa klockor och visselpipor är att passera modefluga.

Edgar Cervantes

Lägen och inställningar är oftast välorganiserade, spara för ett par avvikelser (filter och bildigenkänning). Detta gör det enkelt att lära sig appen och snabbt få åtkomst till alla fotograferingslägen. Det saknar snygga funktioner som du hittar i andra avancerade telefoner, men många anser att de klockor och visselpipor passerar motor.


  • Användarvänlighet: 10
  • Intuitivitet: 9
  • Funktioner: 7
  • Avancerade inställningar: 8

Betyg: 8.5 / 10

Dagsljus



De flesta kameror visar bästa resultat i dagsljus. Att ha gott om ljus innebär vanligtvis att kunna sänka ISO, vilket i sin tur skapar bilder med mindre digitalt brus. Färger är också bättre kalibrerade. Mer ljus ger emellertid starkare skuggor, vilket sätter testet dynamiskt räckvidd.

Vivo Nex S gjorde bra på de första och andra bilderna, som är i molnigt väder och indirekt solljus. Dessa bilder är jämnt exponerade och datamängden är bra även i de mörkare områdena. Samtidigt börjar dynamiskt intervall drabbas i direkt solljus. I bild tre kan vi se detaljer som helt försvinner i skuggan.

Jag älskar hur Vivo Nex S hanterade himlen, som är djupblå när de är tydliga. Färger är också mycket livliga. Bilder lutar dock lite på överbehandlingssidan. När du zooma in ser du tecken på både skärpning och mjukning, vilket är konstigt att se med så mycket ljus.

Betyg: 8/10

Färg



Medan Vivo Nex S tenderar att luta sig mer på den tunga efterbehandlingssidan, är det förvånande att se att färgerna ser naturliga ut. Du kan definitivt se mer livfullhet i nyanser, men effekterna är inte överdrivna. Färgerna är smakfullt förbättrade.

Å andra sidan verkar dynamisk räckvidd lida lite när vi tittar närmare på skuggorna. I den andra bilden kan vi se att det inte finns mycket detaljer eller färg att se i drakens ansikte. Likaså är skuggor verkligen hårda i den tredje bilden.

Betyg: 8.5 / 10

Detalj



Mjukgörande bilder för att döda digitalt brus är ofta orsaken och Vivo Nex S faller offer för detta.

Edgar Cervantes

Smarttelefonkameror är vanligtvis inte de bästa på att fånga detaljer. Massor av data försvinner ofta vid efterbehandlingen. Mjukgörande bilder för att döda digitalt brus är ofta orsaken och Vivo Nex S faller offer för detta.

Medan strukturer och övergripande detalj är bra på avstånd, zooma in och du kommer att se mycket av bilden suddig. Åtminstone mjukar inte telefonen dessa bilder till glömska. En del av detaljerna lämnas där, liksom bruset. Men hej, lite ljud skadar aldrig en bild.

Betyg: 7.5 / 10

Landskap



Vi blåste inte exakt av dagsljus-, färg- eller detaljavsnitten, så det borde inte vara någon överraskning att Vivo Nex S-landskapsbilder inte är mycket att skriva hem om. Ett bra landskapsskott påverkas trots allt av kombinationen av alla faktorer i de tre avsnitten.

Färgerna är levande men ändå naturliga. Exponering är också mycket enhetlig, men dynamiskt intervall fortsätter att vara lite problem i bilder med mycket kontrasterande exponeringsnivåer, till exempel foto två. På samma sätt är detaljerna inte lika imponerande. Zooma in i växterna, vågorna eller människorna för att se vad vi menar.

Betyg: 7/10

Porträttläge



Porträttläget simulerar bokeheffekten (mer känd som "suddig bakgrund"). Vi ser ofta denna effekt i DSLR-kameror som använder linser med en bred bländare och grunt skärpedjup. Telefoner kan inte göra detta naturligt, så de använder flera objektiv för att räkna ut avståndet mellan förgrunden och bakgrunden i förhållande till ämnet. De lägger sedan till artificiellt oskärpa bakom ditt ämne.

Huvudfrågan med telefonbaserad porträtt är att telefoner ofta gör ett dåligt jobb som beskriver ämnet och förvirrar förgrunden och bakgrunden. Telefoner oskärpa ofta områden som inte borde vara suddiga eller inte suddiga nog.

Vad jag inte gillade är mjukningsnivån som gjorts av Vivo Nex S Portrait Mode. Det är tungt.

Edgar Cervantes

Denna Vivo Nex S är ganska bra på att beskriva motivet och separera det från både förgrunden och bakgrunden. Det har sina små missöden, men de märks inte för det otränade ögat.

Jag gillade inte den tunga mjukningsnivån som gjordes med porträttläge. Ser du huden? Det ser ut som porslin. Jag vet, det är förvånande att höra att min hud inte är så smidig!

Jag skulle ha gett detta avsnitt en 9, men överbehandlingen dödade det verkligen för mig.

Betyg: 8/10

HDR



HDR (High Dynamic Range) används för att jämnare exponera en ram med flera ljusnivåer. Traditionellt åstadkommer det detta genom att blanda ett antal foton tagna med olika exponeringsnivåer. Slutresultatet är en bild med reducerade höjdpunkter, ökade skuggor och jämnare belysning.

Vivo Nex S klarar sig faktiskt ganska bra i detta test. I den första bilden är taket väl detaljerat och det var inte ens synligt i verkligheten. På det andra fotot var statyn väldigt hårt upplyst och stenen i bakgrunden var korsvart. Jag är också förvånad över hur du kan se detaljer på baksidan av bild fyra. Ännu bättre gör Vivo Nex S allt detta utan att få bilder att se alltför redigerade, vilket är ett vanligt problem med bra smartphone HDR.

Betyg: 9/10

Svagt ljus



Dessa bilder med svagt ljus kan vara väl exponerade, men de är fortfarande inga utmanare mot de bästa av de bästa. Bilder har extremt mjukgjorts för att minska buller, något som kan uppskattas bättre när jag tittar på min hud och träväggens struktur.

Vitbalansen hanterades ganska bra, förutom i bild en, som är lite på den varma sidan. Saker ser lite bättre ut när de inte är i extremt mörker, som vi ser i bild fyra. Fortfarande inget vinnande foto.

Betyg: 6/10

Selfie



Den självhöjande selfie-kameran är det som gör den här telefonen unik. Mekanismen ger oss fördelen med att ha en riktig all-screen-telefon - om bara den coola gizmoen också tog några värdiga Instagram-flugor! Tyvärr verkar det vara mer uppmärksamhet på att dölja Vivo Nex S selfie-kamera än att använda den.

Sammantaget kommer detta att ta en fin bild, men det lider av vissa programvaruproblem. För det första är selfies övermjukade. Du kan byta till ansiktsskönhetsläge och tona ner ansiktsförbättringar, men även på lägsta nivå ser bilder konstgjorda.

Tyvärr verkar det vara mer uppmärksamhet på att dölja Vivo Nex S selfie-kamera än att göra den bra.

Edgar Cervantes

Dessutom slår HDR sig på när programvaran anser det nödvändigt. I detta fall skapar det en liten dimmig effekt, som du kan se på bilderna tre och fyra.

Betyg: 6/10

Video

Vivo Nex S kan ta videofilmer på upp till 4K vid 30 fps. Klipp är skarpa, väl exponerade och visar livliga färger. Kameran klarar sig mycket bra när man inte rör sig mycket och bildstabilisering är tillräckligt bra för att hålla saker relativt smala när man går. Börja panorera och du kommer dock att märka betydande hoppning. Detta beror mest på 30fps-locket.

Betyg: 8/10

Slutsats

Vivo Nex S kameraöversikt total poäng: 7.65

Vivo Nex S är för alla syften en ganska genomsnittlig telefon. Det har sina fördelar och nackdelar, och det prissätts därefter - så länge det faktiskt finns på din marknad. Telefonen kommer inte till många västerländska länder.

Läs också:

  • Bästa Vivo Nex-fall
  • Pop-up-kameror: Vilket är det bättre, Vivo Nex eller Oppo Find X?
  • Vivo Nex mot Google Pixel 2-kamerajämförelse: Närmare än du kanske tror

Vivo Nex S är en fantastisk konversationsstartare, men inte en bra kameratelefon. Det är en nyhet. Massor av andra telefoner där ute tar en bättre bild. Om du inte bryr dig om kameran finns det många andra mobiltelefoner som erbjuder mer för dina pengar.

Bilder kommer ut okej. Förvänta dig bara inte något utestående (annat än coola mekanismer).

Ett kännetecken för den nya OnePlu 7 Pro är de höga uppdateringfrekven, 90Hz AMOLED-kärm. När du klockar in på 6,67 tum är kärmen tor, livlig och gör ...

OnePlu ber ibland in lojala community av användare att betatetprogramvara för ina martphone. Nu när OnePlu 7 Pro och OnePlu 7 är i kunden händer öppnar företaget in ...

Redaktörens Val