Vivo S1-recension: Snygga räcker inte för att spara den här telefonen

Författare: Randy Alexander
Skapelsedatum: 27 April 2021
Uppdatera Datum: 1 Juli 2024
Anonim
Vivo S1-recension: Snygga räcker inte för att spara den här telefonen - Nyheter
Vivo S1-recension: Snygga räcker inte för att spara den här telefonen - Nyheter

Innehåll


Fronten på telefonen är konventionell, med en stor skärm och vattendroppskärning som fungerar som de viktigaste visuella elementen. Bänkar längs sidorna är ganska små men hakan försvinner från den annars obefläckade fascian. Gorilla Glass är ganska vanligt och det är också Asahis Dragontrail-glas, men det är första gången vi hör till Schott Xensation 3D-skyddsglas. Under min tid med telefonen tycktes glaset hålla sig bra mot mikroskador och repor, men det återstår att se hur väl det hanterar under långvarig användning.

Passform och finish är inte riktigt förstklassigt och jag märkte betydande slingrande volymrockare. Strömbrytaren hade å andra sidan tillräckligt med ge. Längs den undre kanten finns ett hörlursuttag, högtalargaller samt en microUSB-port (ugh). En dedikerad Google Assistant-nyckel är ett förvånande, men välkommen tillägg. Det finns också en trippelplats som låter dig hålla två SIM-kort och ett microSD-kort. Telefonen använder en fingeravtrycksscanner på skärmen som i allmänhet var snabb och pålitlig.


På baksidan av telefonen är designen lite mer intressant. Vi har Skyline Blue-varianten med oss ​​och den mjölkiga blå och lila ytan ser ganska bra ut. Det skiljer sig verkligen bland ett hav av aggressiva blues och röd.

Tyvärr är hela konstruktionen plast och den visar. Telefonen kommer över som byggd till en kostnad. Från den glansiga, fingeravtryck som är benägen tillbaka till polykarbonatens midram, tenderar hela konstruktionen att vara lite billig. För vad som är tänkt att vara en högklassig smarttelefon i mellanklass är detta inte riktigt det bästa utseendet. Med tävlingen som förstärker sitt spel när det gäller material och finish kan Vivo S1 verkligen inte matcha. Med mittpositionens position saknar telefonen någon form av IP-klassificering. Vivo S1 påstår inte heller ha en p2i-beläggning, vilket innebär att du bör vara särskilt försiktig när du använder din telefon runt vatten.


Visa

  • 6,38-in Super AMOLED
  • Full HD +
  • 19.5:9

Vivo S1 förpackar en fin skärm som stansar över sin vikt. Skärmen ser bra ut och erbjuder utmärkta mättnadsnivåer. Upplösningen bryter inte ny mark, men den är helt adekvat på en 6,38-tums skärm. Text och bilder ser snygga ut.

Standardläget har en mycket framträdande blå färg och innehållet ser lite för cool ut för mina preferenser. Byt över till det konstigt namngivna Normal-läget och färgtemperaturens kanter mot exakt. Maximal ljusstyrka, över 400 nits, är tillräcklig för utomhusbruk och telefonen fortsätter att vara synlig i starkt solljus.

Den hårda plastskärmskyddet fångar vid fingertopparna och är svår att ta bort.

Vivo har installerat ett hårt plastskärmskydd på S1, men de vassa kanterna på den tenderar att komma vid fingertopparna när du sveper över skärmen. Det ganska tjocka skärmskyddet limmas tätt på skärmen och att ta bort det är en övning i frustration.

Prestanda

  • Helio P65
  • 2 x 2,0 GHz Cortex A75, 6 x 1,7 GHz Cortex A55
  • Mali G52 GPU
  • 128 GB inbyggd lagring

Med den nyligen tillkännagivna Helio P65-processorn är Vivo S1 bland de första som kör MediaTeks senaste kisel. Det skulle vara svårt att kalla chipsetet en uppgradering över Helio P60. Det är ... annorlunda ... avsaknad av bättre ord. Till skillnad från Helio P60, som balanserade prestanda mellan Cortex A73 och Cortex A53-kärnor, parar Helio P65 två Cortex A75-kärnor med sex Cortex A55-kärnor. Den största skillnaden här är att flera gängade prestanda är lite av en nedgradering. GPU har också nedgraderats från en Mali G72 till en Mali G52. Telefonen får några uppgraderingar i NPU-avdelningen, som kan ha vissa förgreningar för AI-baserade applikationer, men i stort sett är detta inte riktigt ett prestationssprång över den tidigare generationen MediaTek-processorer.

Vivos utmärkta mjukvaruoptimering gör långt för att ge en smidig driftsupplevelse. Trots sina idiosynkrasier fungerar Funtouch OS ganska bra på hårdvaran. För allmänt bruk packar Vivo S1 tillräckligt med oomph för att behaga de flesta användare. Jag märkte att det tog en extra sekund eller så att starta tunga appar och spel som PUBG jämfört med liknande priser hårdvara som Redmi Note 7 Pro. En gång i spelet var skillnaden i prestanda dock inte särskilt märkbar.


Även om hårdvaran kan servas idag, packar inte Vivo S1 in den typ av grym som skulle göra det till ett framtida bevis. Detta är av avgörande betydelse i mellansegmentet där användarna är benägna att hålla fast vid telefoner under längre tid.

Batteri

  • 4500mAh batteri
  • 18W snabbladdning

Mellan 4500 mAh-batteriet och snabbladdningsstödet är batteriets livslängd ett av områdena där Vivo S1 är utmärkt. Strömhantering är mycket bra och telefonen kan gå två dagar på en laddning om du inte är en mycket tung användare. Jag lyckades nästan 6 timmars skärm i tid innan jag behövde ansluta. Det här är inte lika bra som Redmi Note 7 Pro, som lyckades lite bättre trots att jag hade ett mindre batteri, men det borde räcka för de flesta användare.

Vivo S1 kommer med en snabbladdare för att fylla på det stora batteriet snabbt.

Telefonen stöder Vivos snabbladdningsteknologi med två motorer och en snabbladdare ingår i lådan. En full laddning från grunden tar cirka 138 minuter, vilket är ganska snabbt med tanke på den stora batteristorleken. Om Vivo bara skulle skynda sig och anta USB-C-standarden på alla enheter. Telefonen har inte heller stöd för trådlös laddning, men du förväntade dig verkligen inte att det inom den här prisklassen?

programvara

  • Funtouch OS 9
  • Android 9 Pie

Programvaran är där saker blir lite obehagliga för Vivo S1. Medan Funtouch OS, baserat på Android Pie, fungerar bra på hårdvaran, är det långt borta från en lagerliknande upplevelse. Gränssnittet bryter standard UI-konventioner för Android och sätter sin egen snurr på standardfunktioner som aviseringar och snabbåtkomst.

Dessa två har i synnerhet delats upp i separata delar av skärmen. Nu måste du dra upp från skärmen för att komma åt genvägarna, som innehåller genvägar till Google Maps, YouTube och mer. Du kan också hoppa till nya appar. Genom att trycka på multitasking-knappen öppnas en mer fullständig multitasking-meny med genvägar för delad skärmvisning och för att låsa appen i minnet.


Andra märkbara förändringar inkluderar en widget-sida längst till vänster och inget alternativ för applåda. Det finns gott om anpassningsalternativ inbyggda, inklusive möjligheten att justera rutstorlek, gester och en alltid på-display. Överflödet av animationer och Vivos förinstallerade appar kan vara lite förvirrande. Mellan App Store, Temabutik, Game Center, Kids-läge och Cloud-delning-appen räknade jag väl över 20 förinstallerade applikationer. Definitivt inte den bästa upplevelsen.

Kamera

  • Primär sensor: 16MP, f/1.78, Sony IMX499
  • Ultrawide sensor: 8MP, f/2,2, 120-graders FoV
  • Djupssensor: 2MP, f/2.4
  • Framkamera: 32MP

På papper levererar Vivo S1 ett solid kamerapaket med primära, ultrabredda och djupgivare. Bildbehandlingen lämnar emellertid mycket att önska. Eftersom smarttelefoner i mellanklass fortsätter att gå i riktning mot avancerade avbildningsmöjligheter, är Vivo S1 en avgjort dålig utförare. Händerna ner har Vivo S1 en av de svagaste kamerorna jag har stött på i år.

Ingen HDR HDR på

Det finns en tydlig brist på dynamiskt intervall i bilder som tagits från den primära sensorn. Kamerastämningen stöter på mättnad drastiskt och bilderna är i allmänhet mjuka på detaljer. Det finns en märkbar slutartid så att du kommer att ha det svårt att få en skarp bild vid första försöket. Att slå på HDR resulterar i glorier runt föremål och ett överflödigt försök att öka det dynamiska området. De slutliga resultaten är onaturliga.

Vidvinkel - Ingen HDR Vidvinkel - HDR

Bilden med svagt ljus är också dålig, med begränsade detaljer och en betydande mängd ljud. Den främre kameran är en stor försäljningsplats för Vivos hårdvara, och 32MP-sensorn är ett naket försök att sälja upp selfie-kameran. Än en gång, tyvärr, faller bildkvaliteten ihop på grund av överflödigt efterbehandling. Medan bilderna är ljusa och välmättade tenderar de att vara ljusa på detaljer. Bokeh-läget producerar genomsnittliga bilder med ofullständig kantdetektering.

Du kan verkligen inte fel kameraapp för bristande funktioner. Nästan varje alternativ du kanske behöver presenteras här, varningssystemet är att det gränsar till funktionsöverbelastning. Det stora antalet alternativ kommer förmodligen att förvirra den genomsnittliga smarttelefonanvändaren och en hel del av de främmande funktionerna kan lätt gömas bort under en undermeny.

Videokvaliteten är inte heller bra, eftersom telefonen kommer att börja vid Full HD-bilder. Det finns ingen videostabilisering ombord.

Audio

Vivo S1 gjorde det bra i våra ljudtester. Hörlursuttaget gav högt och neutralt ljud. Det kommer att köra de flesta vanliga hörlurar helt fint. Grundläggande hörlurar finns i rutan för att komma igång men du skulle göra det bra genom att stiga upp till ett bättre par.

Den enkla högtalaren längs underkanten blir hög, men ljudkvaliteten lämnar lite att önska. Jag skulle inte vilja använda den för att lyssna på musik, men det kommer bara att fungera bra för samtal eller larm.

Specifikationer

Valuta för pengarna

  • Vivo S1: 4 GB RAM, 128 GB ROM - 17 990 rupier (~ $ 255)
  • Vivo S1: 6 GB RAM, 128 GB ROM - 19 990 rupier (~ $ 283)

Vivo S1 prissätts till 17 999 rupier (~ 255 $), där den går upp mot populära telefoner som Redmi Note 7 Pro och Realme X. Båda enheterna har visat sig vara kapabla artister som levererar på de flesta fronter.

Sedan finns det Samsung-sortiment av erbjudanden som Galaxy M30 och M40, som båda ger fantastiska skärmar, bra batteritid och en väloptimerad användarupplevelse till en prisbar punkt.

Faktum är att Vivos egen Z1 Pro är ett bättre paket som ger en bra balans mellan estetik och allmän användbarhet.

Vivo S1, trots att han levererat design och allmän prestanda, har några för många problem för att vara en tydlig vinnare mot tävlingen.

Vivo S1-granskning: Domen

Det finns mycket att gilla med Vivo S1, men en telefon är större än summan av dess delar. Hårdvaran saknar finess och materialkvaliteten är en bestämd nedgradering jämfört med premiumglas och aluminiumsmörgåsar vi ser i detta prisklasse.

Den dåliga kamerakvaliteten kan inte heller avfärdas. Lägg till den kraftigt anpassade programvarubyggnaden och vi tittar på en telefon som bara inte sticker ut bland premiumtävlingen. Jag skulle ge den här ett hårt pass.

LG G8 är en av de mer underkattade flaggkeppmartphone från 2019. Under vår tid med att använda den älkade vi den långa batteritiden, den fantatika OLED-kärmen och al...

Nya pregivare av LG G8 ThinQ läckte jut ut.Preavgivarna viar en enhet om mycket liknar de tidigare läckta bilderna från CAD-renderingar.Om dea återgivningar är legitima kommer...

Vårt Råd