Vad är Google Fuchsia? Är detta den nya Android?

Författare: Randy Alexander
Skapelsedatum: 28 April 2021
Uppdatera Datum: 1 Juli 2024
Anonim
Vad är Google Fuchsia? Är detta den nya Android? - Teknik
Vad är Google Fuchsia? Är detta den nya Android? - Teknik

Innehåll


För ett företag som började livet som sökleverantör har Google ett överraskande antal operativsystem under sitt bälte. Det finns Android och dess många permutationer, det finns Chrome OS, och nu arbetar företaget med ett helt nytt alternativ: det mystiska Google Fuchsia OS.

Under lång tid hade vi ingen aning om Googles planer för detta nya operativsystem, men nyare rykten hävdar att Fuchisa-teamet arbetar för att få det att fungera på alla typer av enheter. Vi har till och med kunnat leka med några tidiga byggnader för oss själva. Här kommer vi att gå in på allt vi vet i detalj och ta en kniv vid vad vi tror Google Fuchsia i slutändan kan vara för.

En kort historia av Google Fuchsia

Google Fuchsia dök upp på GitHub i augusti 2016 med noll fanfare eller förklaring från Google. GitHub är en open source-plattform för utvecklare som vill dela och samarbeta om projekt. Precis som Android innan, är Fuchsia en öppen källkod och gratis programvara.


Ars Technica

Till skillnad från Android och Chrome OS är Google Fuchsia dock inte baserat på Linux, utan snarare Googles egen nya mikrokärna som kallas "Zircon" (vilket betyder "liten kärna"). Zirkon, som tidigare var känt som Magenta, är avsett för inbäddade system - vilket betyder system som utför ett enda jobb som en del av en större mekanism. Zircon utvecklades av en kodare vid namn Travis Geiselbrecht, som också skapade NewOS-kärnan som driver Haiku OS.

Fuchsia har också förmågan att köra på smartphones, surfplattor och stationära datorer, och skalbarhet verkar vara en viktig hyresgäst i dess design.

Trots sitt ursprung i inbäddade system har Google Fuchsia också möjligheten att köra på smartphones, surfplattor och stationära datorer, och skalbarhet verkar vara en viktig hyresgäst i dess design. I maj 2017 fick Fuchsia ett användargränssnitt och en av utvecklarna som arbetade med projekten retade att detta inte bara var en "dumpningsplats" utan ett riktigt projekt, vilket ledde till spekulationer om att Google har större saker planerat för det.


Vad är Googles Fuchsia OS för?

Nu har vi fortfarande ingen aning om vad de större sakerna kan innebära.

Naturligtvis är det mest störande påståendet att Fuchsia OS väntar i vingarna för att ersätta Android. De senaste rykten om att Fuchisa skulle kunna ersätta både Android och Chrome OS under de kommande fem åren debunkades snabbt av Google själv. Även om företaget inte helt nekade att Fuchsia skulle kunna ersätta Android vid någon tidpunkt, ser det inte ut som vi kommer att leta efter att ändra namnet på denna webbplats till "Fuchsia Authority" när som helst snart. Vilket är goda nyheter eftersom det namnet gör det inte har samma ring till det.

De senaste rykten tyder på att Fuchsia kan installeras först på smarta hemanordningar, till exempel smarta högtalare, innan utvecklingsgrupperna går över till att installera den på bärbara enheter och sedan till slut på smartphones. Det är viktigt att notera att Google bara kan stänga av utvecklingen av Fuchsia om den känner att den inte fungerar.

På Googles konferens för I / O-utvecklare redan i maj gav Android- och Chrome-chef Hiroshi Lockheimer oss ytterligare information angående plattformen och sa att den riktar sig till alla formfaktorer och inte bara telefoner, surfplattor eller datorer. Pratar med Gränsen, Lockheimer sa också, "Vi tittar på hur en ny uppgift för ett operativsystem kan vara. Fuchsia handlar bara om att driva den senaste tekniken när det gäller operativsystem och saker som vi lär oss av Fuchsia som vi kan integrera i andra produkter. ”Baserat på dessa kommentarer verkar det som att Fuchsia för närvarande är en testbed för OS-koncept.

Så vad skulle Google Fuchsia kunna göra som inte kunde uppnås genom att bara uppdatera Android eller Chrome? Det har troligtvis med kärnan att göra, vilket ger den möjligheten att skala hela vägen ner till de nämnda inbäddade systemen och andra mindre enheter. Även om Android har varit känt för att våga sig in i hushållsapparater, skulle Fuchsia vara en mycket bättre passform för dina smarta tandborstar, kylskåp och robotdammsugare.

Med andra ord, Fuchsia kan vara ett drag i väntan på IoT - tingenes internet. IoT beskriver en omfattning av smarta enheter som tar hemautomation till nästa nivå. Tänk mjölkkartonger som pratar med ditt kylskåp och beställer utbyten via Amazon (levereras av drone) när du är låg. Detta är den framtid vi är på väg mot, och på många sätt är vi redan där. Att förbereda sig för detta paradigmskifte är ett smart drag för alla framtänkande teknikföretag och Fuchsia OS kan tillhandahålla det gemensamma operativsystemet som kan binda samman alla dessa system, tillsammans med någon form av större enhet för att kontrollera dem.

Att förbereda sig för detta paradigmskifte är ett smart drag för alla framtänkande teknikföretag.

På samma sätt har Fuchsia förmågan att skala upp till större enheter som bärbara datorer och kan stödja ARM-, MIPS- och x86-processorer. Ett åtagande för projektet visar faktiskt att Fuchsia nu är kompatibelt med Huawei's Kirin 970-chip och kan köras på sin Honor Play-smartphone.

Fuchsia OS har också stöd för Dart och Flutter. Dart är Googles eget skriptspråk, som används för att driva flera av företagets egna program som AdWords. Flutter är ett verktyg för att bygga plattforms, högpresterande mobilappar i Dart. Så här kan framtida appar skrivas för plattformen och kan användas för att erbjuda bakåtkompatibilitet i framtiden. Flutter själv är också ungt och fortfarande i beta, så det kanske är allt en del av den stora planen? Jag kan aldrig riktigt säga om Google arbetar med en huvudplan eller bara gör det upp när det går!

Ars Technica

Så allt detta kan ses som ett drag för att försöka defragmentera målgrupper och förena Chrome OS och Android. Defragmentering genom att införa ett tredje operativsystem ... bara Google!

Det låter kanske galet, men ett sådant drag har länge väntats från Google, med ett nu-hyllat projekt som heter "Andromeda" en gång för att fullfölja denna roll. Andromeda skulle specifikt föra Chrome OS-funktioner till Android (snarare än tvärtom) och förväntades till och med visas på rykten om ny hårdvara, som "Bison" -bärbara datorn (som antagligen nu också är skrotad).

Google Poly API: Hämtar 3D-tillgångar för dina Android- och VR-appar

För närvarande måste vi nöja oss med att Chrome OS kan köra Android-appar istället. Men enligt chefredaktören på 9to5Google, Stephen Hall, källor inom Google har beskrivit Fuchsia som en "andlig efterföljare" till det projektet. Detta skulle antyda att tvärkompatibilitet fortfarande i hög grad är en drivkraft, även om operativsystemet byggs som något helt annat än grunden.

En ny ändring av Googles Android Open Source-projekt tycks verkligen bekräfta att företaget verkligen försöker göra Fuchsia kompatibelt med Android-appar. I en readme-fil, står det, "dessa mål används för att bygga ART för Fuchsia". Eftersom ART är en förkortning för Android Runtime, som används för att köra Android-appar, verkar det som om Google kommer att tillåta enheter med Fuchsia installerat för att köra Android-appar.

Just nu är allt möjligt. Vid denna tidpunkt kan Fuchsia fortfarande hamna som ett annat misslyckat Google-projekt. Å andra sidan ser det ut i detta ögonblick att det inte bara utvecklas aktivt utan att Google rekryterar ingenjörer från andra teknikföretag för att arbeta med det. Ett exempel på att anställa är ett nyligen tillkännagivande från Bill Stevenson, som tidigare arbetat på Apple som senior Mac OS-tekniker i 14 år. I en uppdatering av sin LinkedIn-profil i januari 2019 uppgav Stevenson att han börjar arbeta på Google den 1 februari ”för att hjälpa till att föra ett nytt operativsystem som heter Fuchsia på marknaden.”

Hur är Fuchsia att använda?

Fuchsias nuvarande mobila UI heter "Armadillo" och är fortfarande i sin spädbarn. Som sagt, den har redan några imponerande kapaciteter och är tillräckligt långt för att tinkerers och hackare kan få det igång på telefoner, surfplattor och datorer.

Om du går igenom denna process, vad kommer du att hälsas med?

Tja, för närvarande består Fuchsias hemskärm av en vertikal rullningslista med appar. Ett av dessa är ett profilkort som innehåller en profilbild, några grundinställningar och datum och tid. Detta lever längst ner på skärmen. Det finns också en sökfunktion och ett tangentbord som delar vissa likheter med Gboard, men med många funktioner som saknas.

Ars Technica

För tillfället finns det inga riktiga appar, men om du väljer någon av objekten i rullningslistan kommer det bara att få platshållare. Det intressanta är dock att du redan kan dra nytta av de imponerande multitasking-funktionerna. Om du till exempel drar en app till en annan, kommer du att få möjlighet att gå in i en delad skärmläge med de två apparna som tar upp de övre och nedre delarna enligt din önskan. Och om du sedan återvänder hem (vilket du gör genom att knacka på en central punkt längst ner på skärmen) kan du dra en tredje eller till och med fjärde app till gruppen för att använda dem samtidigt. Du kan också ställa in layouten så att bara en app tar upp huvuddelen av skärmen med flikar för att växla till andra som du använder längst upp.

Jag gillar utseendet på multitasking-funktionerna mycket, även om jag personligen tycker att idén att bläddra igenom alla mina appar i en lista är lite förskräckande. Kanske i framtiden kommer Fuchsia att stödja anpassade lanseringar som Android. Man, jag känner mig redan nostalgisk för Android!

Man, jag känner mig redan nostalgisk för Android!

Om du installerar Fuchsia på ett skrivbord, använder du emellertid en något annan användargränssnitt som kallas "Capybara." Mindre är känt om det här operativsystemet, men detta är ett annat exempel på skalbarheten för Fuchsia OS. Tanken är (antagligen) att detta kommer att fungera lite som Continuum-funktionen i Windows, så att UI kommer att växla beroende på storleken på skärmen som kör OS. Capybara är designad för tangentbord och mus och ser mycket mer ut som Chrome OS med en aktivitetsfält, åtgärdsknapp och alternativ i hörnet. Det verkar som att appar kommer att köras i dragbara fönster.

Du kan kolla hur Capybara UI kan se ut på bilden ovan, skapad av 13-årig entusiast och underbarn Noah Cain. Tänk dock på att detta är spekulativt, mycket grundläggande och mycket troligt att förändras som utveckling

Uppdatering: 23 oktober 2019 kl. 15.12. ET: Google har hört o högt och tydligt. I ett e-potmeddelande till , en taleman från Google utarbetade Pixel 4: 90Hz-uppdateringfrekvenfråg...

Google Pixel 4-erien är en del av ett växande antal telefoner om viar högre uppdateringfrekvener för kärmen, vilket reulterar i mjukare rullning och pretanda i pel om töd...

Vi Rekommenderar