Vad är RFID och vad används det för?

Författare: Randy Alexander
Skapelsedatum: 28 April 2021
Uppdatera Datum: 1 Juli 2024
Anonim
Vad är RFID och vad används det för? - Teknik
Vad är RFID och vad används det för? - Teknik

Innehåll


Om du har köpt en plånbok som påstår sig ha RFID-blockerande funktioner kan du vara orolig för säkerheten för dina betalkort eller kreditkort som har RFID-chip. Men vad är RFID ändå? Hur fungerar det och vad står den här termen för i alla fall? Om du har dessa frågor kan vi ge dig svaren.

Vad står RFID för?

Låt oss få den enkla frågan ur vägen först. RFID är en ganska klumpig förkortning för Radio Frekvens Identification. Det fullständiga namnet är en ledtråd i hur denna teknik fungerar. Den använder radiovågor för att skicka information till mycket små och enkla hårdvara. Medan artiklar och teorier om system som liknar RFID först publicerades på 1940-talet, lanserades de första verkliga praktiska applikationerna och RFID-produkterna i början till mitten av 1970-talet, enligt en artikel om denna teknik. På vissa sätt är RFID en enklare version av NFC (Near Field Communication) -tekniken som många Android-smartphones använder för digitala betalningssystem som Samsung Pay och Android Pay.


Vad används RFID för?

RFID-produkter används överallt. RFID-chip hittas i identifieringsmärken för ökad säkerhet och för att ge tillgång till begränsade områden. RFID-taggar placeras på föremål som kläder och andra detaljhandelsprodukter, inte bara för att erbjuda bättre säkerhet, utan också för att spåra dem mer effektivt från leverans till butik. Allt fler, fler kredit- och betalkort har RFID-chip inbäddade i sig för att erbjuda ett bättre och säkrare betalningssystem när de används med en ”chipläsare”. Även husdjur "flisas" med RFID-taggar så att de kan identifieras om de går vilse.

Hur fungerar RFID-enheter?

Det finns faktiskt två olika typer av RFID-enheter, eller taggar. Den vanligaste taggen, och den som används på kredit- och betalkort, är "Passiv RFID." En tagg som använder den här tekniken har ingen intern strömkälla. Istället drivs den när den kommer i kontakt med en annan enhet, som en RFID-chipläsare. Läsaren skickar radiovågor ut till den passiva RFID-taggen, som driver den upp och läser också informationen på taggen, t.ex. ett identifikationsnummer.


Den andra typen av RFID-tagg använder "Active RFID" -teknologi. Dessa taggar har faktiskt ett batteri som fungerar som sin egen strömkälla. De kan sedan skicka ut sina egna radiovågor för att överföra all information som är kodad i taggen till rätt läsare. Återigen, det liknar hur NFC fungerar.

Passiva RFID-taggar har ett begränsat intervall; i teorin kan de användas upp till 20 meter från en läsare. Aktiva RFID-taggar har mycket längre räckvidd, upp till 100 fot eller mer.

En passiv RFID-etikett, som de som vanligtvis finns på kläder och andra detaljhandelsartiklar

Är RFID-taggar säkra och säkra?

Radiovågorna som kommer från en RFID-tagg eller RFID-läsare ligger inom lågfrekvensområdet. Med andra ord finns det absolut inga hälsoproblem med att använda eller hålla fast vid en RFID-enhet. Det är dock möjligt för någon att skapa en enhet som kan läsa den information som är inbäddad i en RFID-tagg, som den som finns på kredit- och betalkort, på ett litet avstånd. Rapporterade fall av att detta faktiskt händer är ganska sällsynta. Det gör aldrig ont att vara säker, varför RFID-skyddade plånböcker nu är vanligare.

Videotrömning blir nabbt normen. Männikor betalar för Netflix, Hulu och liknande tjänter utan att tänka två gånger och det är en ak om folk gör nu. Men in...

Ett foto av YouTube Muik notipelare.Att hitta grati muik är mycket lättare än tidigare. Piratkopiering är inte det enklate ättet. Idag kan du hitta ungefär alla låta...

Intressant På Platsen